CO ZÁKON NEZAKAZUJE, ZVEŘEJNÍME (obecní zpravodaj nezávislý na Radě obce Vejprnice, vydávaný od 8.2.2011)
Hledat
Navigace: VEJPRNICE.EU > Bolavá témata > Plzeňský deník 3.10.2014

Plzeňský deník 3.10.2014

Plzeňský deník 3.10.2014 - Vejprnice před volbami.jpg

Z volebního programu TOP 09 :

# POSTAVÍME STEZKU PRO PĚŠÍ A CYKLISTY PODÉL SILNICE DO SKVRŇAN
Za prioritní investici považujeme výstavbu smíšené stezky pro pěší a cyklisty v délce 1,3 kilometru podél silnice do Skvrňan, jejíž neexistence bezprostředně ohrožuje na životě a zdraví všechny uživatele silnice 2.třídy, kde denně projede více než 5 tisíc motorových vozidel. Se sousedními Křimicemi dojednáme finanční spoluúčast na vejprnickém úseku stezky, s městem Plzní pak zařazení výstavby plzeňského úseku stezky do investičního plánu města Plzně, popř. Městského obvodu Plzeň 3. Projekčně připravíme a dle finančních možností postupně vybudujeme smíšené stezky pro pěší a cyklisty i do všech ostatních okolních obcí : Tlučná, Křimice, Valcha, Nová Hospoda, Sulkov a Vochov, uvnitř obce řádně osvětlené. Pro zvýšení bezpečnosti na silnici do Skvrňan ihned po volbách necháme osadit dopravní značky "Začátek/konec Vejprnice-Brůdek" a snížíme zde maximální rychlost alespoň na 70 km/h - dle stavebního zákona je silnice, ze které jsou vjezdy na stavební parcely, zastavěným územím (zákon č.183/2006 Sb. §58 odst. 2c).

__________________________________________________________________________________________________________

Karpíškovci chtějí stavět neosvětlenou cyklostezku podél potoka na cizích soukromých pozemcích, která bude spíše pro rekreační a sportovní využití, opozičníci chtějí stavět osvětlenou smíšenou stezku pro pěší a cyklisty podél silnice na pozemcích v majetku kraje, která bude spíše pro obyvatele jak vejprnické, tak křimické, ale i skvrňanské části Brůdku.

http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/vejprnice-stavely-silnice-a-marne-zakazovaly-prostitutky-20141003.html

Zatímco starosta Karpíšek (profesionální politik) a opozičník Vostrý (amatérský politik) byli požádáni o rozhovor redaktorem Plzeňského deníku, místostarosta Valenčat (profesionální politik) si zaplatil inzerát, aby mohl světu s kamennou tváří sdělit, že 8 let v radě obce není nikdo z opozice, a diví se, že opozice kritizuje.

 

 
© www.vejprnice.eu - vytvořte si také své webové stránky